Sprød og frisk rejesalat med færre kalorier og fuld antiinflammatorisk styrke.
I det antiiflammatoriske univers er de fede fisk (fx laks, sild og makrel) de største stjerner. Målt på indholdet af Omega-3 er rejerne langt nede på listen – men de er der. Og med rejernes lave kalorieindhold kan rejesalaten sagtens være med på en antiinflammatorisk buffet.
Den probiotiske yogurt i dressingen er en af de vigtige ingredienser. Denne type yogurter, fx Cultura, A38 eller Kefir, indeholder nemlig nogle særdeles mavevenlige mælkesyrebakterier. Når disse bakterier fodres med kostfibrene i fx rugbrødet under den antiinflammatoriske rejesalat stortrives de, gavner tarmfloraen og med den bla. dit immunforsvar.
Opskriften er fra kogebogen “Tab dig sundere”.
Læs mere om bogen her.
I en klassisk rejesalat svømmer de stakkels (ofte ret få) rejer rundt i en tvivlsom mayonnaise med udkogte asparges, sukker, konserveringsmidler og andet skidt. I denne antiinflammatoriske rejesalat er dressingen baseret på en mager yogurt, mens rejerne får godt og sprødt selskab af blomkål og frisk agurk.
På farten: Rejesalaten skal holdes kold, hvis du tager den med i madpakken. Du kan med fordel vente med anretningen indtil frokosttid.
Bonuskulhydrater – antiinflammatorisk rejesalat: Fx en skive kernerugbrød mere pr. person.
Hvad i alverden er bonuskulhydrater?
I bogen Tab dig Sundere bruger vi begrebet “bonuskulhydrater”. Det dækker over en ekstra portion kulhydrat – gerne groft brød eller fuldkornspasta – som du kan supplere med på ekstra aktive dage. Det kan være dage med træning eller en rask gåtur (bonuskulhydraterne ikke tæller med i ernæringsberegningerne nedenfor).
Opskrifterne i bogen Tab dig Sundere er skræddersyet til vægttab med antiinflammatorisk styrke. Der er færre kalorier i retterne – som regel takket være begrænsede kulhydratmængder. Til gengæld er de sunde fedstoffer Omega-3 og MUFA højt prioriteret.
Antiinflammatorisk kold rejesalat
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- ½ rød chili (gerne stærk)
- 2 spsk probiotisk yoghurt (fx Cultura eller A38)
- 4 spsk purløg (finthakket)
- ½ tsk friskrevet ingefær
- 2 spsk olivenolie < køb fx denne økologiske olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- ½ tsk salt
- sort peber
- 100 g blomkål
- ½ agurk
- 200 g rejer (i lage eller optøede)
- 2 skiver kernerugbrød
- 2 håndfulde feldsalat
Sådan gør du
- Fjern kerner og frøstokke fra chilien og hak den fint. Bland chilien med yoghurt, purløg, ingefær, olivenolie, citronsaft, salt og peber i en røreskål.
- Hak blomkålen groft og skær agurken i kvarte skiver.
- Dræn rejerne i en sigte eller på et par ark køkkenrulle. Vend grøntsagerne og rejerne i dressingen.
- Anret rejesalaten på to skiver kernerugbrød og en bund af feldsalat.
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Næringsindhold | pr. person |
---|---|
Energi, kcal | 386 |
Fedt, g | 18,8 |
Kulhydrat, g | 30,9 |
Kostfibre, g | 7 |
Protein, g | 23 |