Indrømmet! Det er ikke en helt almindelig pizza … Til gengæld er alle ingredienserne både antiinflammatoriske og særdeles velsmagende.
Fra tomaterne i “saucen” til rosenkålen og oliven på toppen. Denne antiinflammatoriske pizza er bygget af en sand perlerække af effektivt antiinflammatoriske ingredienser.
Udover æggene til bunden (og de indeholder stadig deres del af sunde fedtstoffer), så er der udelukkende valgt råvarer, der giver dig en gavnlig effekt. De sprudler af antioxidanter, kostfibre og gode enkeltumættede fedtsyrer, der alle bidrager med antiinflammatorisk styrke.
Hvis du ikke har smagt rosenkål marineret i citronsaft før, så kan du godt glæde dig. Den sprøde salat, som fungerer som topping på den antiinflammatoriske pizza, smager så godt, at du glemmer alt om bitter og fælt lugtende rosenkål.
Gør det selv: Med en god blender kan næsten alle grøntsager – og alle dele af dem – blive til lækker pesto. Pesto består af fem ingredienser: Grønt, nødder, ost, løg og olie. Brug fx stokken fra broccoli, de kraftige stilke fra persille eller de grønne toppe fra forårsløg. Alle slags nødder kan bruges, og den klassiske parmesanost kan sagtens skiftes ud med fx lidt emmentaler eller feta.
Pizza med tomatrelish og rosenkål
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
Marineret rosenkål:
- 100 g rosenkål (bladene af ca 15 rosenkål)
- ½ citron, saft herfra
- 2 spsk olivenolie
Tomatrelish:
- 1 tomat
- 1 peberfrugt
- 6-7 blade frisk basilikum
- 1 tsk balsamicoeddike
Broccoli-mandelpesto:
- 50 g broccoli (-stilke og -stok)
- 15 mandler
- 10 g parmesan
- ½ fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk vand
"Pizza":
- 4 æg
- olivenolie til stegning
På toppen:
- 1 håndfuld kalamataoliven uden sten
- 20 g parmesan
Sådan gør du
- Pil først bladene af rosenkålene og vend dem i en skål sammen med olivenolie og citronsaft. Lad dem stå og marinere, mens du laver resten af måltidet.
- Hak tomat og peberfrugt meget fint og rør dem sammen med de fintstrimlede basilikumblade og balsamico.
- Skræl broccoli-stokken, del den i mindre stykker og blend den til pesto med mandler, parmesan, hvidløg, olie og vand.
- Så er turen kommet til pizzaen. Varm en stegepande op med en smule olie. Pisk æggene sammen og steg to tynde omeletter af dem.
- Smør relishen ud over omeletbundene. Fordel rosenkål, oliven og tynde flager af parmesan ovenpå. Brug evt en kartoffelskræller til at høvle parmesanen. Dryp pestoen på.
Opskriften indeholder sponsorerede links.