Påsken står for døren. Her får du en stribe nemme opskrifter på antiinflammatoriske lækkerier til årets påskefrokost …
Med udsigt til en lang påske med mange – og ikke altid helt sunde – fristelser, kan det være tiltrængt med lidt modspil. Herunder finder du opskrifterne på fire lækre pålæg og en sød dessert, der alle rummer antiinflammatorisk styrke.
1. Antiinflammatorisk kyllingespread
Det er ikke kyllingen i sig selv, men indholdet af grønkål, spinat, chili og hvidløg, der rummer den antiinflammatoriske styrke.
Opskrift: Antiinflammatorisk kyllingespread med grønkål, feta og chili.
Kyllingespread’en er helt oplagt at tilberede, hvis du har rester af kylling til overs fra fx aftensmaden (eller påskefrokosten i går …). Det er en lækker og nem måde at opgradere overskuddet og undgå madspild.
2. Antiinflammatoriske pålægssalater
De klassiske pålægssalater – rejesalat, hønsesalat og italiensk salat – i en nem hjemmelavet udgave og opgraderet med masser af antiinflammatorisk styrke.
Opskrift: Antiinflammatoriske pålægssalater.
Både dressingen og fyldet i denne opskrift kan meget mere end de klassiske salater i plastbægre fra supermarkedets køledisk …
3. Antiinflammatorisk citronfromage
Med et par simple udskiftninger af ingredienser bliver den klassiske dessert til en lækker og antiinflammatorisk C-vitamin-bombe. Syrlig som en citronfromage skal være, men med tilpas meget sødme, at vi kan kalde det en dessert.
Opskrift: Antiinflammatorisk citronfromage uden fløde.
Citronfromagen holder sig fint et par dage i køleskabet, så du kan sagtens lave dessert til påskefrokosten i god tid.