Kom foran på point allerede fra morgenstunden med en lækker, nem og absolut antiinflammatorisk omelet.
Gurkemeje ligger højt, højt oppe på listen over kraftfulde antiinflammatoriske råvarer – helt oppe sammen med ingefær. Faktisk har curcumin (det gule stof i gurkemeje) i et videnskabeligt studie vist sig mere effektivt end ibuprofen (kendt fra smertestillende piller) til at lindre gigtsmerter i knæene. Patienterne i undersøgelsen fik 2 gram fordelt henover dagen. Det svarer til 1 teskefuld, så med denne lækre omelet er du allerede godt i gang.
Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.
Indholdet af spinat, grønne asparges og ærter i den antiinflammatoriske omelet er bestemt ikke tilfældigt valgt. Disse skønne grøntsager er nemlig fulde af nogle andre typer af antioxidanter end gurkemejen. Og det er faktisk en god tommelfingerregel, at forskellige farver grøntsager indeholder forskellige antioxidanter. Så vælg et bredt spektrum af farver og få en bred palette af de sunde stoffer.
Laks er en fortrinlig kilde til omega-3, og selv røgen kan ikke tage den enorme sundhedsværdi fra den smukke fisk med det lyserøde kød. Oven i købet er den proppet med proteiner og D-vitamin. Og æggene selv har heller ikke noget at skamme sig over i antiinflammatorisk sammenhæng – æg rummer nemlig både de eftertragtede enkeltumættede fedtsyrer (MUFA) og massevis af mættende protein.
Gør det nemt: Du kan sagtens bruge løsfrossen spinat i stedet for frisk. Den skal bare have et par minutter mere på stegepanden.
Omelet med laks, asparges og ærter
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 6-7 grønne asparges
- 1 håndfuld ærter (friske eller optøede)
- ½-1 tsk stødt gurkemeje < køb fx dette økologiske fra Urtekram
- 1 håndfuld spinat
- 2 æg
- 4 skiver røget laks
- 2 skiver kernerugbrød
- 1 håndfuld brøndkarse
Sådan gør du
- Varm en mellemstor stegepande op og hæld halvdelen af olien på.
- Fjern den nederste, hårde del af de grønne asparges og rist dem et par minutter. Tilsæt ærter og gurkemeje og steg yderligere et minuts tid. Vend hurtigt spinatbladene i og tag derefter alle grøntsagerne af panden.
- Hæld resten af olien på stegepanden. Rør æggene sammen og steg en tynd omelet på den ene side. Hæld grøntsagerne på omeletten, når den er næsten stivnet. Læg lakseskiverne på, fold omeletten sammen og tag den af varmen.
- Servér omeletten på en skive ristet rugbrød med masser af brøndkarse til.
Video
Opskriften indeholder sponsorerede links.