Sund og nærende indisk karrysuppe med færre kalorier og fuld antiinflammatorisk styrke.
I mere end hundrede år har Mulligatawny-suppe været en populær spise. Denne indiske suppe var oprindelig vegetarisk, men gennem tiden har man (læs: den engelske kolonimagt …) udviklet opskriften med kylling, lam og meget andet. Du kan læse mere om historien bag Mulligatawny-suppen her på wikipedia.
Denne antiinflammatoriske udgave af karrysuppen går tilbage til rødderne. Uden kød men sprængfyldt med grøntsager. Grøntsagerne bruges også som jævning i denne sunde Mulligatawny-suppe, så glem alt om piskefløde og meljævning (bare rolig – du kommer ikke til at savne det).
Opskriften er fra kogebogen “Tab dig sundere”.
Læs mere om bogen her.
Det er de grove,kostfiberrige grøntsager, der kommer i karrysuppen, og særligt skal nævnes løg og bladselleri, der byder på en særlig mavevenlig type af kostfibre kaldet inulin. De mange grove grøntsager gør også, at kalorieindholdet i den sunde Mulligatawny-suppe kan holdes lavt.
Bladselleri er også en del af den sprøde topping sammen med æbletern. Med en skefuld kold skyr giver toppingen et dejligt frisk modspil til den varme, stærke karrysuppe.
Tip: Frisk gurkemejerod gemmer på enorm antiinflammatorisk styrke. Den rummer også en temmelig kraftig orange farve, der smitter af. Brug gerne handsker og dedikér evt. en gammel kniv og et skærebræt til denne lille rod.
Opskrifterne i bogen Tab dig Sundere er skræddersyet til vægttab med antiinflammatorisk styrke. Der er færre kalorier og begrænsede kulhydratmængder, mens de sunde fedstoffer er højt prioriteret. Med andre ord: antiinflammatorisk Low Carb.
Sund Mulligatawny-suppe
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 frisk gurkemejerod
- 2 stængler bladselleri
- 1 rødt æble
- 200 g gulerødder
- 100 g blomkål
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk friskrevet ingefær
- 2 tsk karry
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk spidskommen
- 75 g tørrede, røde linser
- ¼ liter grøntsagsbouillon
- ¼ liter vand
- 1 dåse koncentreret tomatpuré
- ½ tsk salt
- sort peber
- 4 spsk skyr
Tilbehør:
- 2 skiver fuldkornsbrød
Sådan gør du
- Hak rødløg, hvidløg og gurkemejerod groft.
- Skær bladselleri i skiver (gem et par spiseskefulde bladselleriskiver til pynt).
- Fjern kernehuset fra æblet og skær resten i tern (gem et par spiseskefulde æbletern til pynt).
- Skær gulerødderne i tynde skiver og del blomkålen i små buketter.
- Varm olien op i en stor gryde på middel varme. Svits løg, hvidløg, gurkemeje, revet ingefær og krydderier et minuts tid.
- Tilsæt grøntsager, æbletern, linser, bouillon, vand og tomatpuré.
- Krydr med salt og peber og lad suppen simre en halv times tid.
- Blend suppen fint i en blender eller med en stavblender.
- Anret med skyr, æbletern, bladselleriskiver og fuldkornsbrød.
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Næringsindhold | pr. person |
---|---|
Energi, kcal | 550 |
Fedt, g | 19,5 |
Kulhydrat, g | 65 |
Kostfibre, g | 14,6 |
Protein, g | 22,5 |