Gør din morgenmad antiinflammatorisk på ingen tid.
Det tager ikke mange minutter – måske passer det lige med et hurtigt brusebad – at lave en portion antiinflammatorisk havregrød. Nåja, en af ingredienserne skal du have forberedt – nemlig nøddesmørret – men det kan du gøre flere dage i forvejen. Du bliver i øvrigt glad for at have et glas hjemmelavet nøddesmør stående i køleskabet … det smager skønt på brød eller i en smoothie.
Denne antiinflammatoriske havregrød får sin styrke fra en lang række kraftfulde ingredienser:
- Havren i sig selv giver dig masser af kostfibre
- Nødderne i nøddesmørret og drysset på toppen er fulde af enkeltumættede fedtsyrer
- Ingefæren byder på de kraftfulde gingeroler, der virker inflammationsdæmpende
- Æggene er endnu en kilde til sunde fedt – og desuden masser af mættende protein
- Blåbærrene er sprængfyldt med antioxidanter, der beskytter dine celler.
Har du ikke før prøvet at koge havregrød med æg i, så kan du godt glæde dig. Ægget piskes samme, blandes i den kogende grød og koger med et minuts tid, til det er tilberedt. Æg giver en absolut uimodståelig fløjsblød havregrød, der smager fantastisk – og mætter helt til frokosttid.
Havregrød med ingefær og hasselnødder
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
- 200 g havregryn (evt bygflager eller rugflager – gerne en blanding)
- ½ tsk salt
- 8 dl vand
- 1 spsk hjemmelavet nøddesmør (se opskrift)
- 1 cm frisk ingefær
- 2 æg
- 1 håndfuld blåbær
- 1 håndfuld hasselnødder
Sådan gør du
- Hæld gryn, salt og vand i en kasserolle på lavt blus. Rør nøddesmør og friskrevet ingefær i.
- Kog ved lav varme ca. 8-10 minutter (jo grovere gryn, jo længere kogetid).
- Pisk æggene sammen, rør dem i den færdigkogte grød og kog så et minut mere.
- Spis grøden varm med blåbær og hasselnødder på toppen.
Opskriften indeholder sponsorerede links.