Grønkål til morgenmad? Ja, der er jo ingen, der har sagt, at dagens første måltid absolut skal være sødt …
Et af de meget ambitiøse mål i den anti-inflammatoriske kost er at spise helt op til et kilo grønt og frugt om dagen. Så er det vist en god idé at sætte i gang allerede fra morgenstunden … Selvom grønkål lyder som en vild og voldsom “morgengrøntsag” bliver det faktisk en særdeles delikat og sprød topping, når grønkålen ristes med valnødder (nåja, og to dråber honning).
Havregrød er en klassiker i mange hjem. Heldigvis, for de små flager rummer masser af gavnlige kostfibre, vitaminer, mineraler og endda lidt af det sunde enkeltumættede fedt. I denne opskrift koger jeg lidt friskrevet ingefær med for at give et ekstra boost til den i forvejen antiinflammatoriske grød.
Du kan snildt lade grøden stå og simre længere end de angivne 10 minutter, så længe der er skruet helt ned på laveste varme. Så kan den passe sig selv, mens du hopper i brusebadet (eller løber en morgentur).
Opskriften er fra kogebogen “Spis dig sund og stærk”.
Køb den her i shoppen.
Toppingen er grofthakket grønkål og valnødder ristet på panden i lidt olivenolie. Med et drys kanel og en smule honning smager toppingen sprødt og godt på toppen af den fløjsbløde antiinflammatoriske grød.
Tip: Du kan gøre som i opskriften og ribbe grønkål fra friske stængler, men her kan du faktisk med fordel bruge hakket (og skyllet) grønkål direkte ud af posen. Så sparer du lidt tid og kræfter dér.
Den nye kogebog “Spis dig sund og stærk” byder på 82 nemme opskrifter på velsmagende antiinflammatorisk mad til alle dagens måltider: Morgenmad, frokost, mellemmåltider, aftensmad og dessert.
Antiinflammatorisk grød med kanel-kål
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 85 g havregryn < køb fx disse glutenfri havregryn
- 5 dl kogende vand
- 1 tsk friskrevet ingefær
- 1 drys havsalt
Kanelkål
- 55 g grønkål
- 55 g valnødder
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk akaciehonning < køb fx denne økologiske honning
Sådan gør du
- Bland havregryn, kogende vand, salt og ingefær i en kasserolle. Kog op og lad grøden simre i 10 minutter på lav varme.
- Fjern de groveste stilke fra grønkålen og hak den groft. Hak valnødderne groft.
- Varm olien op i en pande på middel varme. Tilsæt stødt kanel og bland det godt med olien. Tilsæt grønkål, valnødder og honning, og steg under omrøring i to minutter.
- Anret grøden i to skåle og fordel kanelkålen på.
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Næringsindhold | pr. person |
---|---|
Energi, kcal | 445 |
Fedt, g | 29 |
Kulhydrat, g | 40 |
Kostfibre, g | 8 |
Protein, g | 13 |