Antiinflammatorisk greenie og antiinflammatorisk pinkie

Del:
antiinflammatorisk greenie pinkie smoothie opskrift
Er du i humør til antiinflammatorisk greenie eller antiinflammatorisk pinkie? Der er frit valg. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

To friske smoothies med antiinflammatorisk styrke. Prøv den antiinflammatoriske greenie med grønkål, kiwi og pære eller den antiinflammatoriske pinkie med peberfrugt, jordnær og ingefær. Begge smager uimodståeligt lækkert …

En smoothie er den hurtige vej til flere grøntsager. Blendet med lidt frugt og yoghurt glider selv en håndfuld frisk grønkål nemt ned – og de gode stoffer i grøntsagerne bliver ikke ringere af en tur i blenderen.

 

 

Både antiinflammatorisk greenie og pinkie indeholder frisk ingefær, der er en vigtig ingrediens i den antiinflammatoriske kost. Begge smoothies har også en sjat olie, der bidrager med de sunde enkeltumættede fedtsyrer og hjælper til at optage de fedtopløselige vitaminer, fx K-vitamin i grønkålen. Du kan frit vælge mellem rapsolie eller olivenolie efter smag.

Kogebog Tab dig sundere med antiinflammatorisk kost Weisdorf Kreutzer

 

Opskriften er fra kogebogen “Tab dig sundere”.
Læs mere om bogen her.

 

I det antiinflammatoriske køkken er yoghurt ofte lig med Cultura og A38, der indeholder mange tarmvenlige probiotiske bakterer. Skyr indeholder knapt så mange af disse gavnlige mælkesyrebakterier, men har til gengæld et forsvindende lavt indhold af animalsk fedt. Derfor er det skyren, der er med i disse to antiinflammatoriske smoothies.

 

 

Skal jeg koge de frosne bær?

Har du selv plukket og frosset bær (og skyllet dem inden frysning), behøver du ikke at koge dem først. Har du købt dem frosne, anbefaler Fødevarestyrelsen, at bærrene koges et minuts tid, inden de spises. Det gælder uanset pris, kvalitet og oprindelsesland, økologiske eller ej. I den antiinflammatoriske pinkie bliver de frosne jordbær derfor blancheret et minut i kogende vand.

 

 

Tip: Skrællen på kiwien vil gøre dig godt – men jeg forstår dig, hvis du synes, at den kradser i halsen. Skræl kiwien, hvis du foretrækker det …

Opskrifterne i bogen Tab dig Sundere er skræddersyet til vægttab med antiinflammatorisk styrke. Der er færre kalorier i retterne – som regel takket være begrænsede kulhydratmængder. Til gengæld er det sunde Omega-3-fedt og enkeltumættet fedt højt prioriteret.

 

antiinflammatorisk greenie pinkie smoothie opskrift
Udskriv
Ingen bedømmelser endnu

Antiinflammatorisk greenie og pinkie

To skønne smoothies med antiinflammatorisk styrke
Tilberedning5 minutter
Samlet tid5 minutter
Ret: Mellemmåltid
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Greenie:

  • 1 pære
  • 1 kiwi
  • ½ agurk
  • 50 g frisk grønkål
  • 2 tsk friskrevet ingefær
  • 10 friske mynteblade
  • ½ lime, saft herfra
  • 1 dl skyr
  • 1 håndfuld isterninger
  • 1 spsk rapsolie < køb fx denne økologiske rapsolie

Pinkie:

  • 150 g frosne jordbær
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dl vand
  • 1 dl skyr
  • 2 tsk friskrevet ingefær
  • 1 spsk rapsolie

Sådan gør du

Greenie:

  • Fjern kernehuset fra pæren. Skræl (evt.) kiwien. Hæld alle ingredienser i en blender og kør et minut, til greenien er helt jævn. Klarer din blender ikke isterninger, kan 2 deciliter iskoldt vand bruges i stedet.

Pinkie:

  • Blanchér de frosne jordbær med kogende vand, lad dem stå et minut og hæld vandet fra. Fjern stilk og kerner fra peberfrugten. Hæld alle ingredienser i en blender og kør et minut, til pinkien er helt jævn.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Næringsindhold Greenie pr. person
Energi, kcal 172
Fedt, g 7,6
Kulhydrat, g 16,5
Kostfibre, g 4,8
Protein, g 1,2

 

Næringsindhold Pinkie pr. person
Energi, kcal 147
Fedt, g 7,4
Kulhydrat, g 12,3
Kostfibre, g 2,5
Protein, g 6,5

 

Del: