Mangler du en hurtig og lækker julesnack, så er popcorn med smag helt perfekt. Her får du tre forskellige varianter, der alle er inspireret af amerikanske julesmage.
De tre opskrifter starter alle sammen med en pose popcorn – fx mikrobølgepopcorn, færdigpoppede popcorn eller en portion pop-selv popcorn – på ca. 80-100 gram.
VIGTIGT! Fjern evt. upoppede kerner, inden du vender dem i chokoladen (knækkede tænder gør ikke noget godt for julestemningen …).
Alle varianterne er glutenfri, men vær opmærksom på, at pebermynte-julestokke ofte er lavet af glukosesirup, der kan indeholde meget små mængder gluten. Under den tilladte EU-grænseværdi ganske vist, men ikke alle tåler selv de meget små mængder.
Der er utallige variationsmuligheder, når det gælder popcorn med smag. De tre opskrifter herunder er inspireret af amerikanske julesmage, hvor særligt “gingerbread” (måske bedre kendt som honningkage) er en juleklassiker.
Mit næste projekt kunne være de gode gamle danske julesmage som hvid chokolade og lakrids eller knuste brunkager eller karamelsmag eller … Ja, prøv selv. Og sig til, hvis du finder på en lækker gang popcorn med smag.
Popcorn med smag af jul
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
Popcorn med smag 1: Pebermynte
- 1 pose popcorn
- 100 g hvid chokolade < køb fx denne fra Nordthy
- 3-4 pebermynte-julestokke
Popcorn med smag 1: M&M’s
- 1 pose popcorn
- 100 g hvid chokolade < køb fx denne fra Nordthy
- 50 g M&M’s (med eller uden peanuts – frit valg)
Popcorn med smag 1: Gingerbread
- 1 pose popcorn
- 100 g mørk chokolade 70% < køb fx denne lækre Callebaut-chokolade
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk kanel
Sådan gør du
- Pop popcornene (eller tag dem ud af posen), fjern evt upoppede kerner, og hæld dem i en stor røreskål.
Variant 1:
- Smelt den hvide chokolade og fordel den i popcornene. Læg pebermyntestokkene i en plastpose og knus dem helt fint med fx en kagerulle eller en hammer. Hæld pebermyntepulveret på popcornene og rør godt rundt.
Variant 2:
- Smelt den hvide chokolade og fordel den i popcornene. Hak M&M'serne fint og bland dem godt rundt i popcornene.
Variant 3:
- Smelt den mørke chokolade og rør stødt ingefær og kanel i. Hæld chokoladen på popcornene og rør godt rundt.
Tørring og opbevaring:
- Fordel popcornene i ét lag på et stykke bagepapir, så chokoladen kan størkne. Vend dem lidt rundt undervejs, så de ikke klistrer sammen.
- Opbevar dem i en lukket beholder eller plastpose, indtil de skal spises. De hjemmelavede popcorn med smag holder sig fint et par uger.
Video
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.