Antiinflammatorisk ærtedip

Del:
Antiinflammatorisk ærtedip dip opskrift velsmurt kreutzer weisdorf
Den lækre ærtedip kan bruges til alle slags sunde snacks. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Antiinflammatorisk udskiftning: Ud med chips og dipmix … Ind med denne nemme og lynhurtige ærtedip med spidskommen og hvidløg.

Ærter. De små grønne og dejligt søde bælgfrugter er meget mere end sommerhyggespise for børn og voksne. Ærter byder på en masse, når det gælder sundhed. Ærter er dels en fin kilde til antioxidanter, C-vitamin, A-vitamin og jern. Ærternes høje indhold af protein sikrer mætheden, så du bliver mindre fristet af andre og mere usunde snacks.

 

 

Men det er særligt ærternes indhold af kostfibre, som gør dem spændende antiinflammatorisk set. Sammen med de probiotiske bakterier i fx A38 eller Cultura gør kostfibrene i ærter underværker for din tarmflora – til gavn for blandt andet dit immunforsvar. Og nu vi taler kostfibre; hvidløget i ærtedippen bidrager med en særlig gavnlig type kaldet inulin, der er ren forkælelse for tarmbakterierne.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Spidskommen er et krydderi, som er særligt populært i det mellemøstlige køkken. Ligesom mange tørrede krydderier som ingefær, gurkemeje, chili og karryblandinger har spidskommen mange sunde egenskaber. Spidskommen kædes sammen med bedre fordøjelse, højere forbrænding, lavere kolesteroltal og … bedre søvnkvalitet.

 

 

Gør det nemt: Når dippen alligevel står på bordet, så benyt lejligheden til at skære et par gulerødder, bladselleri eller agurker ud i stave. De skal nok nok blive spist!

 

 

Antiinflammatorisk ærtedip dip opskrift velsmurt kreutzer weisdorf
Udskriv
5 fra 6 stemmer

Antiinflammatorisk ærtedip

Nem og lækker dip til sunde snacks
Tilberedning15 minutter
Samlet tid15 minutter
Ret: Dip, Mellemmåltid, Snack
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Udstyr

Ingredienser

  • 150 g ærter
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk A38 (1,5 % fedtindhold)
  • 1 tsk spidskommen (fx dette økologiske)
  • 2 skiver kernerugbrød (tommetykke)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 knsp salt

Sådan gør du

  • Blend ærterne med hvidløg, A38 og spidskommen. (Har du ingen blender, så mos ærterne med en gaffel og pres hvidløget.)
  • Skær rugbrødet i tykke stolper, der pensles med olivenolie, drysses med lidt salt og ristes på en tør stegepande eller grilles et minut på hver side.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del: