Ingen Halloween uden græskar! Men græskar kan mere end bare pynte … Her får du tre lækre kager med græskar – uden gluten.
De er imponerende og dekorative, de store halloween-græskar – og de kan faktisk også spises. Men til bagning og madlavning er der bedre valg. Der er nemlig langt mere sødme i de små orange hokkaido-græskar og i de beigefarvede, aflange butternut-græskar.
Sødmen – sammen med den cremede konsistens – gør græskar særdeles velegnede til sundere kager, hvor du til gengæld kan spare på både sukker og fedt. Prøv fx græskarcremen, der er helt uden fløde og med blot fire spiseskefulde sukker.
God fornøjelse og glædelig Halloween!
Halloween kage nr. 1. Glutenfri gulerodsmuffins med græskartopping
De skønne gulerodsmuffins er helt oplagte til den festlige oktoberaften. Prøv fx at tegne spindelvævs-mønster eller edderkoppeben med mørk chokolade, når du pynter den flotte orange græskarcreme. Eller giv kagerne sjove øjne, næse og mund.
Opskrift: Glutenfri gulerodsmuffins med græskartopping.
Halloween kage nr. 2. Glutenfri mandeltærte med græskarcreme
En creme lavet af græskar bliver sød, flødeagtig og – nåja – cremet. Og det trods fraværet af sødmælk, fløde og de sædvanligvis mange æggeblommer, man ellers ville bruge til en kagecreme. Dekoreret fx med spindelvæv af mørk chokolade er det en perfekt servering til den store aften.
Opskrift: Glutenfri mandeltærte med græskarcreme.
Halloween kage nr. 3. Glutenfri cookies med græskar
Det er den helt store aften for sjove og skræmmende udklædninger – og for masser af søde sager til små spøgelser og hekse. Men i stedet for at fylde børnene med dårligt slik fra supermarkedets tilbudshylder, kan du hurtigt bage en portion af disse lækre glutenfri cookies.
Opskrift: Glutenfri cookies med græskar.
Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.