Rabarbertid er kagetid! Her får du tre opskrifter på lækre, nemme og ikke mindst glutenfri rabarberkager: Rabarberkage med marcipan, rabarber-cupcakes og rabarbertærte.
Rabarber … den skønneste grøntsag i køkkenhaven (ja, rabarber er faktisk botanisk set en grøntsag). Rabarber giver den perfekte syrlige balance til søde kager, så når rabarber er i sæson, skal der bages masser af rabarberkager.
Der er så mange muligheder for at bage med rabarber, og disse tre kager er god bud. De er saftige, søde og lækre. Og naturligvis bagt med naturligt glutenfri ingredienser.
Der er også tænkt over sundheden i opskrifterne, fx ved at vælge glutenfrit fuldkornsmel med et højt indhold af kostfibre, begrænse sukkermængderne og skifte smørret ud med sunde fedtstoffer som raps- og olivenolie. Stadig kage, bare lidt sundere.
Alle opskrifter i CookingClub er nemme at følge og arbejdsgangene er beskrevet trin for trin. Ved mange af opskrifterne er der video-guider, så du kan se præcist, hvordan du bager de glutenfri rabarberkager.
1. Glutenfri rabarbergalette
En galette er den simple vej til en lækker tærte (selvom du lige skal sætte lidt tid at til rabarbermønsteret …)
Opskrift: Glutenfri rabarbergalette.
2. Glutenfri rabarberkage med marcipan
Marcipan søder lige så godt som sukker, men over halvdelen af marcipanen består af mandler og dermed sundt enkeltumættede fedt. Derfor kan denne rabarberkage bages med både mindre sukker og mindre smør.
Opskrift: Glutenfri rabarberkage med marcipan.
3. Glutenfri rabarbertærte
En glutenfri rabarbertærte med sprød bund og saftigt, syrligt fyld af skønne rabarber – og så ser tærten fantastisk ud!
Opskrift: Glutenfri rabarbertærte med vanilje og mandler.
Meget mere kage: Find alle CookingClubs opskrifter på lækre og lidt sundere kager her.